Op stap met Rhijn

Ontdek Rivierenland met gratis puzzeltochten voor het hele gezin

Wandelen is dit jaar ongekend populair geworden. Wil je een leuke route wandelen en meteen wat wijzer worden? Ben je benieuwd naar de relatie van Rivierenlanders met water? Ga dan mee op stap met Rhijn! Er zijn nu routes in Tiel en Zaltbommel beschikbaar. Dit voorjaar komen routes in de gemeenten Culemborg, Nederbetuwe en West Maas en Waal bij.

Wat moet je doen?

1. Zorg dat je telefoon is opgeladen.

2. Download de gratis app IZI.Travel. Deze is beschikbaar voor iPhone en Android. Scan hiernaast de juiste QR code.

3. Geef toestemming om jouw locatiegegevens te gebruiken.

4. Zoek de speurtocht 'Op stap met Rhijn' op. Je kunt kiezen uit een speurtocht in Tiel en in Zaltbommel.

5. Download de speurtocht. Dan krijg je een betere kaart en heb je onderweg geen internetverbinding nodig.

6. Haal het gratis puzzelboekje in Tiel op bij het Flipje en Streekmuseum of in Zaltbommel bij TRIP! Dit heb je nodig om de vragen te beantwoorden waarmee je extra punten kan verdienen.

7. Tik op 'Speel audio af' en je kunt beginnen!

8. Tik op het professorhoedje voor de quizvragen. Beantwoord je de vraag in een keer goed, dan krijg je de meeste punten. Dus doe je best. Wil je nog wat uitleg? Tik op het tekstballonnetje.

Succes en heel veel plezier! Heb je vragen? Neem dan contact op met Jacoline Zilverschoon

Deze smartphonespeurtochten voor het hele gezin zijn de eerste van een reeks van 8 puzzelroutes. Ze zijn ontwikkeld door Erfgoedroutes, een initiatief van erfgoededucatoren Jacoline Zilverschoon en Lucienne Bartels, samen met Regionaal Archief Rivierenland en het Flipje en Streekmuseum in opdracht van Cultuurpact Rivierenland.