basisschool in atrium RAR

Educatie

We verzorgen allerlei leuke educatieve projecten. Voor basisscholen en middelbaar onderwijs. Vaak bij het RAR, soms op locatie. Een archivaris kan een spannende rondleiding geven door onze depots. Middelbare scholieren kunnen bij ons stage lopen. Er is van alles mogelijk.

Uitgelicht

Rens in het archief

Kom je binnenkort met leerlingen naar het RAR? Laat ze dan vooraf dit filmpje zien. Hierin legt Rens uit wat een archief doet. 

poster met oproep voor verhalenvangers

Verhalenvangers gezocht!

Rivierenland staat bol van verhalen. Veel daarvan zijn opgeschreven en vastgelegd, maar nog meer verhalen zitten in ons hoofd. Daarom is het RAR gestart met het project 'Sprekende Herinneringen'. Om al die verhalen te verzamelen hebben we jouw hulp nodig. Ga jij voor ons op pad om mensen in de regio te interviewen?

Op stap met Rhijn

Wil je een leuke route wandelen en meteen wat wijzer worden? Ben je benieuwd naar de relatie van Rivierenlanders met water? Ga dan mee op stap met Rhijn! Er zijn nu routes in Asperen, Culemborg, Tiel en Zaltbommel beschikbaar en binnenkort in Neder-Betuwe en West Maas en Waal.

Toen en Toekomst

Iedereen heeft een verhaal te vertellen. En al deze kennis gaat verloren als deze niet gedeeld wordt. Daarom brachten verschillende Tielse organisaties nieuwsgierige jongeren in contact met ouderen die graag hun verhaal deelden over hoe het leven in de Betuwe er vroeger uitzag.